Skip links

Місіонерське твердження ЛБС

Львівської богословської семінарії

Місія Львівської Богословської Семінарії полягає в підготовці духовно зрілих християн через надання їм богословської освіти та практичних навиків для служіння у церкві та суспільстві через євангелізацію, учнівство та лідерство. Богословська освіта в ЛБС базується на принципах вірності Писанню, академічної успішності та отримання досвіду у служінні.

Призначення Львівської богословської семінарії полягає у тому, щоб дати необхідну освіту та підготувати до практичного служіння тих християн, які намагаються виконати Велике доручення Ісуса Христа. Першочерговою турботою семінарії є навчання майбутніх пасторів, вчителів і євангелистів. Одночасно ЛБС відкрита і для тих християн, які бажають, отримавши теологічну освіту працювати у світських закладах освіти, або прагнуть збагатити особистий духовний розвиток.

Мета і завдання ЛБС

Керівництво та персонал ЛБС вбачають свою мету у створенні для студентів якнайкращих умов для духовного, академічного і практичного розвитку студентів, виявлення і розкриття їхніх дарів для поширення Царства Божого в сучасному світі. Звідси випливають і завдання ЛБС:

  1. Допомогти студентам отримати глибокі знання Біблії та бути переконаними, що Писання є непомильним Божим Словом, єдиним мірилом для особистого і суспільного життя християн
  2. Допомогти студентам зрозуміти біблійні та історичні основи християнського віровчення та поведінки, особливості їх застосування в сучасних умовах
  3. Допомогти студентам навчитися застосовувати християнські доктрини та етичні норми у служінні, особистому житті та участі у соціальних процесах
  4. Допомогти студентам чітко усвідомити Боже покликання у їхньому житті, забезпечити їх необхідними для служіння знаннями і вміннями
  5. Ввиховати та навчити лідерів служіння, які зможуть ефективно працювати у сучасних умовах з рівнем знань, що буде відповідати вимогам часу

Визнання віри

  • Ми віримо, що Святе Писання (66 канонічних книг Старого і Нового Завітів) є богонатхненим і непомильним Божим Словом, авторитетним керівництвом для християнської віри і практики; що Святий Дух, який спонукував Божих мужів промовляти через написане слово, Божественною силою зберігав чистоту і непомильність Писання, а сьогодні просвітлює серця тих, хто читає Біблію, для усвідомлення ними Божого плану викуплення.
  • Ми віримо, що є тільки один живий та істинний Бог, Який вічно існує у трьох Особах Святої Трійці.
  • Ми віримо, що Ісус Христос є Другою Особою Трійці; що Він втілився під дією Святого Духа і був народжений від діви Марії, досконало поєднавши у собі дві природи – Божественну і людську; що Ісус Христос провів святе життя, помер за наші гріхи, воскреснув у тілі, вознісся праворуч Отця, заступається за нас і незабаром особисто повернеться в цей світ.
  • Ми віримо в Особу і Божественність Святого Духа; у важливість хрещення Святим Духом з ознакою інших мов як силу для проповіді Євангелії і святого життя.
  • Ми віримо, що людина була особливим досконалим Божим творінням, однак вона втратила свій первісний стан через гріхопадіння, відпала від праведності і постійно схильна чинити зло.
  • Ми віримо, що для спасіння людини, їй необхідно повірити в Ісуса Христа і винятковість та достатність Його жертви, і пережити відродження Святим Духом.
  • Ми віримо у тілесне воскресіння всіх мертвих; у вічне благословення вірних послідовників Ісуса Христа і вічну кару неспасенних у озері огняному.